zondag 9 mei 2010

Afgelopen 2 weekenden veel buiten geweest. Zaterdag 1 mei met Sven en Joachim naar Texel geweest. Na 2 keer dippen nu wel de brilzee-eend gezien, wat een fantastisch mooi beest! Na hier van genoten te hebben lekker rondgevogeld over het eiland wat resulteerde in witbuikrotgans, de groep van 10 morinelplevieren, roerdompen, paapje, bosruiters, blauwe kiek, dwergsterns, noordse sterns en nog wat leuke dingetjes. Om 7 uur reden we de boot op om nog even de kleine topper bij Den Oever te gaan proberen. Toen we hier aankwamen was en de kleine topper weg, en kwamen we er achter dat er een half uur nadat we van Texel weg waren gegaan er 2 dunbekmeeuwen waren ontdekt in de Mokbaai. Helaas!
De dag erna werden de dunbekmeeuwen niet meer gezien en probeerden we op de fiets rond Amersfoort te vogelen. We werden nogal tegengezeten door het weer en stapten uiteindelijk toch maar weer in de auto.
In Delta schuitenbeek zat een prachtige adult zomerkleed kuifduiker, een dwergmeeuw, een paar zomertalingen en wat krooneenden. Daarna zijn we richting het noorden doorgereden om nog even te kijken bij de ortolanen bij Polsmaten. Één van de 2 vogels was nog aanwezig en liet zich op een meter of 20 erg mooi bekijken (zie foto). Bij deze ook nog een sfeerplaatje van de grote grijze snip eind april bij de Lingewal.

Afgelopen weekend was ik met Tim, René en Thijs op zaterdag aan het vogelen in de Top of Holland. We hebben goed ons best gedaan, maar de aantallen vogels vielen wat tegen. Hoogtepuntjes waren ross' gans, morinellen, zeearend, roodhalsgans, wielewaal, beflijsters, temminks strandlopers, noordse kwikstaart, bosruiters en kleine barmsijs.


Ortolaan


Grote grijze snip

Geen opmerkingen: